Resthout

Alles over het resthout wat we gebruiken

Resthout

 Kwalitatief en duurzaam

In de productie van hout pellets wordt alleen gebruik gemaakt van resthout. Dit resthout is afkomstig van de houtbewerkingsindustrie en voldoet aan de eisen om ‘’A-hout’’ genoemd te mogen worden. Doordat er uitsluitend gebruik gemaakt wordt van resthout zorgt dit niet voor extra bomenkap, je kunt dus met een gerust gevoel je huis of bedrijf opwarmen met deze pellets.

360b2b42-8db3-42ff-a693-035827fcf28c

Regionaal

Het resthout wat gebruikt wordt is afkomstig van regionale bedrijven, dit heeft als voordeel dat er korte aanvoerstromen zijn en dit ook minder belastend is voor het milieu. Deze houtbewerkingsbedrijven bevinden zich voornamelijk in de provincie Friesland. We zijn trots op dit regionale karakter en het circulaire proces wat we opgebouwd hebben.

Leverancier worden

Ben je zelf werkzaam bij een houtbewerkingsbedrijf of heb je een houtbewerkingsbedrijf in Noord Nederland? Heb je resthout wat van voldoende kwaliteit is zonder dat het bewerkt hout is? Dan zijn wij geïnteresseerd in een samenwerking. We plaatsen containers zodat we het jou makkelijk maken om het resthout te verzamelen.

7a2ffc79-2706-484f-a820-707c974194ee